ULTRASONİK BÖCEK KOVUCU CİHAZLAR

28-04-2018 10:50

ELEKTRONİK BÖCEK KOVUCU CİHAZLAR

Elektronik Böcek Kovucu Cihazlarımız

SONİK, ULTRASONİK, SONİK + ULTRASONİK KOMBİNASYONLU, ELEKTROMANYETİK, ELEKTROMANYETİK + ULTRASONİK KOMBİNASYONLU, böcek kovucu cihazlarımız doğa dostu olup doğanın dengesini korur; hayvanları cihazların bulunduğu bölgeden uzaklaştırır, hijyen sağlar ve haşerelerin yuva yapmalarını önler. Onları yuvalarında öldürerek mikrop saçmasını ve kötü koku çıkarmalarına engel olur. 

ÖNCELİKLE TESPİT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 

  • Ülkemiz şartlarının göz önüne alınması önemlidir.
  • Hangi alan (metre kare) için hangi güçte cihaz gerekli?
  • Hangi haşere türleri için koruma gerekli?
  • Hangi alanlarda ultrasonik hangi alanlarda elektromanyetik cihaz daha tesirli olur?
  • Cihazlar hangi şartlarda görev yapacak?
  • Kapalı, yarı açık, açık alanlarda ?
  • Her türlü hava/tabiat şartlarında ?

DOĞRU SEÇİM DOĞRU SONUCA GÖTÜRÜR!

BÖCEKLERİN İNSAN SAĞLIĞINA VERDİKLERİ ZARARLAR

Böceklerin kontrol edilmesi gereken en önemli yerler: Birinci öncelik ev ve iş yerlerimiz olmakla birlikte Bu kadar geniş kullanım alanında basit cihazlar ve bilimsel olmayan yöntemlerle sonuç elde etmek mümkün değildir. Böcek cinsleri ve etkilendikleri sesler bölgelere göre de farklılıklar göstermektedir. Böcekleri istenmeyen bölgelerden uzak tutmak için gereken yöntemler genelde bilinmekte ancak hangi böceğin nelerden etkilenip uzaklaşacağı tamamen bilimsel ve deneysel araştırma sonuçlarından elde edilebilir. Bilimsel olarak insan kulağının duyabileceği sesler ortalama 20 ile 20.000 Hz arasındadır. Ayrıca en önemli husus kullanılacak alanlara göre böcek kovucu cihazların kapasitelerinin uygun olması gerekmektedir.Teknik olarak haşere kovucu cihazların elektronik devreleri sonikultrasonik ve elektromanyetik olarak dizayn edilmektedir. Başarılı sonuç elde edebilmek için kullanım yerine ve haşere türlerine uygun programların da olması gerekmektedir. Yani tek başına sonik, ultrasonik ve elektromanyetik ses üretimini ortama yaymak bir fayda sağlamamaktadır.

SONİK SES DALGASI NE DEMEKTİR?

  • İnsan kulağının duyduğu ses ve titreşime sonik ses denir.
  • İnsan kulağının duyabileceği sesler 20 - 20.000 Hz (20 kHz) arasındadır. 20 Hz’nin altındaki sesler infrasonik, 20.000 Hz’nin üzerindeki sesler ultrasoniktir. Elektromanyetik dalgaların frekansları ise elektrik için 1 Hz’ nin altında, alfa ışımaları için ise 1023 Hz’nin üzerindedir.
  • Bu aralıkta kalan AM radyo dalgaları 550 - 1.700 kHz, FM radyo dalgaları 88 - 108 MHz,
  • Işık ise 4.1014 - 7,5.1014 Hz arasındadır.

ULTRASONİK SES NE DEMEKTİR?  

20.000 Hz (20 kHz) nin üzerindeki sesler (ses dalgaları) ultrasonik olarak adlandırılır. Kuş, hayvan, haşere kovucu cihazlar genelde en fazla 65 – 70 kHz olarak üretilmektedir. Frekans saniyede geçen titreşim sayısıdır ve birimi hertz’dir (Hz). Konuşma sesi aralığı da 500 - 2000 Hz arasında değişir. Uluslararası standartlara göre, işitme sistemine zarar veren (sürekli) gürültü düzeyi 100 - 10.000 Mhz ve 85 dB düzeyidir.

SES ŞİDDETİ DESİBEL?

Ses şiddetinin birimine desibel denir. Desibel (dB), belirli bir referans güç ya da miktar seviyeye olan oranı belirten genelde ses şiddeti için kullanılan logaritmik ve boyutsuz bir birimdir.

Ses seviyesindeki değişimin ölçümü ve ifadesinde kullanılır. 0 dB referans seviyesi insan işitme sınırını ifade eder. dB bir logaritmik işlemin sonucunda oluşur, temelde iki ayrı değerin birbirine oranıdır. Bu oran güç, ses basıncı, voltaj, akım, şiddet vb. birimler için geçerli olabilir. Desibeller logaritmik olarak artar ve azalır. Bu şu anlama gelir. 20 dB, 10 dB’den 10 kat daha şiddetlidir. 30 dB, 10 desibelden 100 kat daha şiddetlidir. Kişinin sessiz bir ortamda 1,5 metreden günlük konuşmaları anlamakta güçlük çekmeye başladığı sınır gürültü düzeyi olarak kabul edilebilir. Bu sınır 500, 1000 ve 2000 Hz frekanslarda ortalama 25 dB değerine karşılık gelmektedir.

Desibel insan kulağının işitebildiği en küçük ses şiddetidir.

Fısıltı sesi               30 dB

Konuşma sesi              40- 60 dB

Bağırma sesi               80- 90 dB      

Uçağın kalkışı              120-140 dB

Tüfek patlaması           130 Db (yakın Mesafe) 

KOVMATİK

Bugüne kadar ülkemizde haşerelerin ev, iş yerlerimiz, kısacası yaşam alanlarımızdan uzaklaştırılması için bilimsel çalışmalar yapılmamakla birlikte merdiven altı imalatlarla haşere kovduğu söylenen elektronik cihazların da fonksiyonlarını tam yapmadıkları bilinmektedir. Ayrıca yalnızca bir sorun olduğunda internetten ürün satan firmalara da ulaşabilmek çoğu zaman mümkün değildir. KOVMATİK olarak ürünlerimizi yukarıda belirtilen kriterlere göre üretmekteyiz.

Elektronik Böcek Kovucu Cihazlarımız yazısından böcek kovucu ürünlerine bakabilir ya da Kovmatik ana sayfasına gidebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.