YARD GARD KULLANMA TALİMATI

05-02-2020 12:50
YARD GARD KULLANMA TALİMATI

YARD GARD HAYVAN KOVUCU KULLANMA TALİMATI


Yard Gard cihazımız çıkarmış olduğu ultrasonik ses dalgaları ile hayvanları rahatsız ederek kurulu bulunduğu alandan uzaklaştırır. Hayvanları öldürmez, doğanın dengesini korur ve çevre dostudur. Ayrıca insanlara, çocuklara herhangi bir zararlı etkisi yoktur, radyasyon yaymaz.

 

I.HAYVANLARIN KONTROL EDİLMESİ NEDEN ÖNEMLİ?

·Pislikler, dışkıları, çirkin, sağlıksız ve potansiyel olarak ölümcül bulunmaktadır.

·Pisliklerini temizlemek para ve zamana mal olmaktadır.

·Hayvan pislikleri binaları, eşyaları, araçları tahrip eder.

·Gelişmiş ülkelerde kuş pisliklerini kendi arazi ve binalarından temizlemeyenlere yasal sorumluluk uygulanmaktadır. (Amerika’daki USDA = Amerika tarım Bakanlığı, OSHA = Amerika Sağlık ve Emniyet kuruluşu ve diğer sağlık kurulları gibi.)

 

II.ZARARLI HAYVAN YÖNETİMİ PROGRAMI

A.Hayvanların giriş çıkış yönlerini ve yollarını, yuvalama ve beslenme alışkanlıklarını kontrol edin.

B.Binanızın içini, bahçenizi kontrol ederek zararlıların ilgisini nelerin çektiğini tespit etmeye çalışın. Aynı şekilde yan komşuları da kontrol edin.

C.Onların sizin bulunduğunuz yerde ilgilerini çeken şeyleri kaldırın, Ortamınızdaki çöpleri ve hayvan pisliklerini dikkatlice temizleyin. Hayvan pislikleri mikrop barındırdığı için temizlik yaparken elle dokunmayın ve dikkatli temizleyin.

D.Temiz ve değişen bir ortam sağlayın. Daha fazla etki sağlamak için "C” paragrafında belirtilen işlemleri belli aralıklarla tekrarlayın. Gerektiğinde cihazın yerini değiştirin ve arada bir kısa süreli kapatın.

E. Hayvan sezonu başlamadan Yard Gard’ı temin ederek çalıştırmanız en doğrusudur.

 

GENEL BİLGİ:

Cihazınız her türlü hava şartlarında çalışabilmesi için üretilmiş olup hayvanları algılayıp uzaklaştırmak için kızıl ötesi hareket sensörüyle donatılmıştır.

 

Cihazınız; Sincap, Fare, sıçan, diğer kemirgenler, tavşan, yarasa, geyik, kedi, köpek, yaban domuzu, ayı, ve benzeri hayvanlar için etkilidir.

 

 

ÇALIŞTIRMA:

Arka kapağı yavaşça açın. Cihazınızın iç görünümü Şekil: 1de göründüğü gibidir.

Elektrikle kullanacaksanız cihazla gelen adaptörün fişini (1) nolu bölmedeki yuvaya takın ve (2)nolu bölmede bulunan anahtarı orta pozisyona alın (AC).

Adaptörün kablosunu alt bölümde bulunan yarıktan geçirerek diğer ayarlarını da yaptıktan sonra arka kapağı takıp tam oturduğuna dikkat edin. Arka kapakta bulunan vida yuvaları üste gelmelidir.

Cihazı sürekli kullanım durumunda adaptörle kullanmanızı tavsiye ederiz.

Pil ile kullanmak istediğinizde 4 adet "C” orta boy pili pil yuvalarına doğru şekilde yerleştirin ve (2) nolu konumda bulunan anahtarı en sol konuma BATTERY = PİL konumuna alın. Diğer ayarları da yaptıktan sonra arka kapağı kapatın. Arka kapakta bulunan vida yuvaları üste gelmelidir.

 

AYARLAR:

Cihazınız 370 m² lik bir alanı korur. Güç ayarını (koruyacağı alanın büyüklüğü) (3) ayarını sağa doğru çevirip ayarlayın. Alanın büyüklüğüne göre en yüksek konumda da olabilir.

Hoparlör ultrasonik ses dalgalarını yatay şekilde doğrusal olarak yayar. Frekansı ayarlamak için (4) konumda bulunan düğmeyi çevirerek kovmayı düşündüğünüz hayvan cinsine göre frekansını ayarlayın.

1 INSECTS = Böcekler, haşereler

2 DEER = Geyik ve benzeri hayvanlar

3 RACCOONS = RAKUN

4 ARMADILLOS = Büyük kertenkele

5 POSSUMS = Keseli büyük sıçan

6 SKUNKS = Kokarca, keseli sıçan ve benzerleri

7 RABBIT/CAT/DOG = tavşan, kedi, köpek ve benzerleri

8 RODENT/BATS = Fare, sıçan, yarasa, domuz, ayı

Eğer alan 370 m² den büyük ise daha fazla cihazı değişik bölümlere koyarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

MONTAJ

Cihazı duvara monte etmek için kutu içinde bulunan 2 adet vidayı dübelle duvara araları 10 cm olacak şekilde yatay olarak vidalayıp cihazınızı asabilirsiniz. Monte ederken yerden en az 75 cm yükseklikte olmasına ve hoparlörün önünde (dolap, koltuk v.b.) bir engel olmamasına da dikkat edin. Cihazın yüzü koruma sağlamak istediğiniz alana doğru olmalıdır.

 

SORUN GİDERME

Cihazınız çalışmadığında öncelikle cihaza elektrik gelip gelmediğini, elektrik anahtarının (2) doğru konumda olup olmadığını kontrol edin.

Elektrikle çalıştırıyorsanız adaptörün 9 Volt doğru akım verip vermediğini ve (2) anahtarın doğru konumda olup olmadığını (ortada olmalı) kontrol edin.

Pil ile kullanıyorsanız pillerin dolu olup olmadığını kontrol edin. Pil kullandığınızda(2) anahtarı en sola (pil konumuna) kaydırın.

 

Cihazın önünde ses dalgalarının yayılmasını önleyen her hangi bir şey bulunmadığından emin olun.
Güç ayarını (3) size uygun (Koruma alanı büyüklüğü) bir aralığa göre ayarlayın.

Frekans ayarını (4) gıcırdama veya çizilme sesi varsa kayboluncaya kadar hafifçe çevirin.

 

TEKNİK SPESİFİKASYONU

Etki Alanı : 370 m²

Elektrik bağlantısı : 220 V – 9 V DC adaptör (Cihazla birlikte verilmektedir) veya

4 adet "C” (orta boy) pil

Çektiği Akım : < 200 mA

Ultrasonik Frekansı : 15 kHz ile 25 kHz aralığı (ayarlanabilir)

Ses Şiddeti : 90 dB @ 1 metre

Ölçüleri : 17 x 14 x 8,9 cm

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.