TRANSONİC BUGCHASER KULLANMA TALİMATI

05-02-2020 11:33
TRANSONİC BUGCHASER KULLANMA TALİMATI

TRANSONİC BUGCHASER KULLANMA TALİMATI

 

Bu elektronik haşere kovucu en gelişmiş elektronik teknolojisine göre imal edilmiş olup bakım ve ek işlem gerektirmez.

1. Adaptörün yuvarlak ucunu cihazın arkasında bulunan "POWER = Elektrik” yuvaya taktıktan sonra

adaptörüde normal prize takın. (Balkon, çardak gibi yerlerde kullanmak istediğinizde sudan koruyun.)

Kırmızı ON/OFF düğmesine basın. Kırmızı LED lamba yanacaktır.

2. Sağ alt bölümde bulunan "SOUND PATTERN = SES ÖRNEĞİ” anahtarını kovmak istediğiniz haşere cinsine göre(A – B – C konumunu) (Fig. 1) ayarlayabilirsiniz. ”SOUND PATTERN” anahtarı kovmak istediğiniz haşereyle ilgili gerekli sesleri, ses şiddetini ve aralıklarını ayarlar.

 

Cihazını düz bir zemin üzerine koymanızı ve hoparlörün önünde herhangi bir engel bulunmamasına dikkat etmenizi öneririz. Gerektiğinde cihazın yerini değiştirin. Cihazınızın devamlı çalışması gerekli olup kesin etkisini 2 hafta içinde görürsünüz.

 

NASIL ÇALIŞIR

Fare, böcek ve haşereler cihazın çıkarmış olduğu devamlı değişen frekanslardaki ultrasonik ve sonik ses dalgalarına dayanamaz ve adapte olamazlar. Bu sonik ve ultrasonik sinyaller haşerelerin sinir sistemlerini etkileyerek onların iletişim ve beslenme alışkanlıklarını bozar ve cihazın etki alanından uzaklaştırarak tekrar gelmelerini önler. Evcil hayvanlar (kedi, köpek, hamster v.b.) çocuklar ve insanlar üzerinde herhangi bir zararlı etkisi yoktur.

Bağımsız laboratuvar ve üniversiteler yaptıkları testler sonucunda ultrasonik ve sonik cihazların fareler, haşereler, böcekler üzerindeki kovucu etkilerini kanıtlamışlardır.

 

ULTRASONİK VE SONİK SES DALGALARI NEDİR?

Ultrasonik sesler (20.000 Hz’nin üzerindeki sesler) insanlar ve çoğu hayvanlar tarafından işitilmez. Ultrasonik sesler duvar veya kapalı kapılardan geçemez, ayrıca perdeler, mobilyalar, halı gibi yumuşak malzemeler sinyalleri emerek etkisini azaltırlar. Cihazın kör noktalara, dolap, koltuk ve mobilya arkalarına konulmaması ve sınırlı alanlarda hayvanların cihazın etkisine maruz bırakılması tavsiye edilmez.

 

TRANSONIC BUGCHASER HAKKINDA SORULAN SORULAR

 

S: Cihazın çıkardığı sesleri duyar mıyım?

C:İşitme yeteneği çok iyi olan kişiler cihaz "C” konumunda çalışırken kısmen duyabilirler ama rahatsız edici değildir.

 

S: Ultrasonik ses dalgaları duvar veya döşemeden geçer mi?

C:Ultrasonik ses dalgaları duvar, döşeme gibi katı bölgelerden geçmez. Genelde kapı, koltuk, perde, örtü, mobilya gibi eşyalar sesleri absorbe etme eğilimindedir.

 

S: Kaç adet cihaz kullanmalıyım?

C:Büyük alanlar için birden fazla cihaz gerekebilir. Ayrıca Ultrasonik ses dalgalarının odadan odaya etkisi az olacağından her ayrı (duvarlarla bölünmüş) bölüme ilave cihaz tavsiye edilir.

 

S: Cihazın kullanım ömrü nedir?

C:Yıpranan herhangi bir parçası olmadığı için yıllarca kullanabilirsiniz.

 

S: Cihazdan en fazla verimi nasıl alabilirim?

C:Cihazdan iyi verim almanızı etkileyecek bir sürü faktör olabilir. Cihazı koyduğunuzda önünde ses dalgalarının yayılmasını engelleyecek eşyalar olmamalı. Ayrıca cihazın bulunduğu yerde açıkta hayvanları cezbedici gıda maddelerinin olmamasına dikkat edilmeli. Haşerelerin bulundukları bölgeden uzaklaşması biraz zaman alabilir. Bu sebeple cihazınızı sürekli kullandığınızda daha iyi verim alırsınız.

 

S: Ultrasonik ev hayvanlarını etkiler mi?

C:Bugüne kadar ultrasonik cihazlarımızın ev hayvanlarına (kedi, köpek, kuş, balık) zararlı etkisi konusunda bir şikayet almadık.

 

S: Ultrasonik haşere kovucu bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlarımıza zarar verir mi?

C:Hayır

 

S: Cihaz ne kadar elektrik sarfeder?

C:Elektrik kilovat saat fiyatına göre ayda 1,00 – 1,50 TL civarında.

 

S: Cihaz herhangi bir zararlı elektromanyetik radyasyon yayıyor mu?

C:Hayır

 

S: Kuşlar üzerinde herhangi bir etkisi var mıdır?

C:Hayır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.