İSTENMEYEN MİSAFİR FARELER!

02-01-2018 17:54

İSTENMEYEN MİSAFİR FARELER!

   Ev ortamında bir anda çeşitli yol veya sebeplerden dolayı haşereler ile karşılaşmak mümkündür. Bu haşereler arasında yer alan ve ruh ve beden sağlığını tehdit eden canlıların başında fare gelmektedir. Öyle fare deyip de geçmeyin, çünkü farelerin farklı birçok çeşidi vardır. Evinize, yaşam alanınıza giren bir fareden kendi yöntemleriniz ile kurtulmak istiyorsanız ilk olarak farenin çeşidini öğrenin. Çeşidini öğrendiğiniz farenin özelliklerini araştırarak nereden, nasıl geldiğini ve yuvasının nerede olduğunu bulabilirsiniz. 

FARELER NASIL YAKALANIR?

   Fareler çok hızlı yürüyen canlı sınıfında yer alırlar. Bu canlılar hemen hemen evin tamamını ziyaret eder ve bütün mikroplarını eve bırakırlar. Üstelik fare yalnızca sağlığınızı tehdit etmekle kalmaz, evde ne bulursa kemirebilir. Çalışıyorsunuz ve evinize giren fareler ile mücadele edecek vaktiniz yok, o halde ultrasonik özelliğe sahip fare kovucu bir cihaz satın alın ve en fazla bir ay sonra haşeresiz evinizde huzurla yaşamaya devam edin.

   Elbette ki fareler ile mücadele etmenin doğal yolları da vardır. Fakat farelerin çok hızlı üreyen canlı gurubunda yer aldıklarını da unutmamalısınız. Farelerin çeşidi ne olursa olsun soğan, sarımsak, nane ve sert kokulu şeyleri sevmezler. Fareyi en çok gördüğünüz alana biraz nane serpmeniz fareyi o alandan uzaklaştırmanıza yardımcı olacaktır.

NE YAPILMALI?

   Bir kartonun üzerine biraz alçı alın ve alçıyı elinizle yuvarlayın, daha sonra alçı henüz ıslakken ekmek kırıntılarına bulayın, kartonun üzerine bu topları yerleştirdikten sonra hemen yanına bir miktar su koyun, fare ekmek diye yediği alçıdan sonra su içerse eğer alçı içinde donar ve fare ölür.

   Fakat bunlarla uğraşabilecek kadar vaktiniz olmayabilir, ultrasonik fare kovucu bir cihazı yaşam alanınıza yerleştirin ve fareler geldikleri yere geri dönsünler. Küçük çocuğunuz varsa bile ultrasonik fare kovucu cihazları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Çünkü bu cihazların içeriğinde kimyasallara yer yoktur. Cihazların fiyatları ise oldukça uygundur. Anında çözmeye çalışmazsanız eğer bir anda evinizde birden fazla farenin olduğunu görebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.